Alkmaar Centraal

Half oktober begint een speciale beginnerscursus ‘Digisterker: werken met de elektronische overheid’ georganiseerd in de bibliotheek in Alkmaar Centrum. De cursus is voor mensen die moeite hebben met bepaalde overheidszaken via internet te regelen.

De cursisten leren hoe ze handige informatie kunnen vinden en hoe ze iets moeten aanvragen, bijvoorbeeld bij de gemeente. Ook krijgen ze te zien wat de overheid allemaal al over hen weet, zoals de opbouw van AOW. Ook behandelt de cursus het aanvragen van een DigiD.

De cursus duurt vier avonden. De deelnemers maken onder begeleiding en in een kleine groep deelnemers gebruik van computers in de Bibliotheek. De cursus is voor inwoners van Alkmaar die al wel een beetje met internet kunnen omgaan. De cursus Digisterker vindt plaats op maandagavond 12 en 26 oktober en op 2 en 9 november.

De cursus wordt gegeven in Bibliotheek Kennemerwaard aan Gasthuisstraat 2 in het centrum van Alkmaar. Het tijdstip van de cursus is van 20.00 tot 22.00 uur. De kosten bedragen 10 euro inclusief cursusboek. Aanmelden kan tijdens openingsuren bij de klantenservice in de bibliotheek of op www.bibliotheekkennemerwaard.nl via de agenda.SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl