De Alkmaarse rugbyers hebben in Driebergen met 7-43 overtuigend van de Pink Panthers gewonnen. Het gat werd in de eerst helft geslagen. De tweede helft ging minder soepel maar de thuisploeg kwam er evengoed niet echt aan te pas.

Alleen helemaal aan het begin waren de Alkmaarders even niet alert. De kick-off van werd opgepikt en Panther Daan van Buuren kon meteen scoren door de bal slim over de verdediging te kicken en zelf weer op te pakken. Na de makkelijke conversie stond Alkmaar meteen met 7-0 achter, maar na off-side van de Panthers maakte Kristian Boogert het al snel 7-3.

Een try van Joost Tempelaars bracht Alkmaar op voorsprong. Hij kickte subtiel over de verdediging heen, kickte de bal nogmaals tot achter de lijn en was er als eerst bij voor een geconverteerde try (7-10).  Kristiaan Koop en Mickey Verhofstad zorgden voor volgende geconverteerde try, waarna Koop er nog eens solo vandoor ging met Verhofstad als support (7-24).

Nanko Molenaar pakte het bonuspunt met een push-over uit de scrum. De voorwaartsen waren vandaag weer eens ouderwets oppermachtig. Hiermee was de ruststand van 7-31 bereikt.

In de tweede helft was Alkmaar aan alle kanten de beste, maar het maakte het zichzelf veel te moeilijk, zonder dat de tegenstander steken liet vallen. Het kwam gewoonweg bijna niet tot scoren.

Alleen scrum-half Sylvester Reimers wist twee keer door te breken. Hij scoorde zelf een keer een try en in de slotminuten gaf hij na zijn doorbraak achter de palen de bal aan Marsciano Bruns die de laatste try van de wedstrijd scoorde. Na de conversie van Kristian Boogert was de eindstand van 7-43 bereikt. Boogert was met zijn kicks goed voor 13 punten totaal.

Bekeken: 3289x