Alkmaar Centraal

De 26-jarige Neal van der Kamer wist zondag zijn nationale titel in de -81 kg klasse te prolongeren, na er al drie in andere gewichtsklassen te hebben verzameld. De Alkmaarder rekende in de halve finale en finale af met de broertjes Jelle en Hidde Wolterbeek.

Zijn oud-clubgenoot Yannick van der Kolk stond een dag eerder op de Eindhovense tatami, nadat deze samen met het zilveren EK-oranjeteam werd gehuldigd. De 17-jarige zoon van Tom van der Kolk was vorig jaar dé verrassing door als jongste deelnemer brons te pakken. Dit jaar herhaalde hij dat kunstje.

De eerste ronde was Yannick vrijgeloot dus hij mocht meteen naar de tweede. De zes jaar oudere Bas Koffijberg bleek een maatje te groot. De latere kampioen versloeg hem met twee keer een wazari.

In de herkansingsronde stond Yannick tegenover de 10 jaar oudere Glenn Kolstee. Hij bouwde zijn wedstrijd goed op, en vocht zich uiteindelijk naar de 'kleine' finale met twee yuko's. Hierin trof hij Arthur Heere waar hij nog nooit van won.  Via een straf kwam hij op voor en halverwege maakte Yannick het uitstekend af met een verwurging met zijn benen (sankakku) om opnieuw brons te pakken. (foto: Yannick tegen Kolstee)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl