Alkmaar Centraal

COA neemt het voormalig belastingkantoor in gebruik als asielzoekerscentrum. Het pand aan de Robonsbosweg wordt ingericht als tijdelijke opvang (3 jaar) met maximaal 600 plaatsen. Het complex wordt eerst verbouwd tot een veilig en leefbaar opvangcentrum en wordt naar verwachting rond de jaarwisseling in gebruik genomen. 

Op dinsdag 6 oktober is er in O.S.G. Willem Blaeu, Robonsbosweg 11, een informatiebijeenkomst van 19.30 tot 21.00 uur (inloop 19.00 uur). Omwonenden, ondernemingen en verenigingen uit de buurt zijn per brief uitgenodigd. Op 28 oktober is er een tweede bijeenkomst.

COA en de gemeente sluiten over de opvang een overeenkomst met concrete afspraken over onder meer veiligheidsplan (in en om de locatie), onderwijs, gezondheidszorg, openbare ruimte, de inzet van lokale ondernemers bij werkzaamheden en bij het in dienst nemen van asielzoekers en dagbesteding.

Vanwege instroom in Nederland van meer dan 700 asielzoekers per dag is gemeenten met klem verzocht om locaties beschikbaar te stellen voor opvang en asielzoekerscentra (azc). Meer informatie op alkmaar.nl/asielzoekers. Vragen en ideeën/initiatieven kunnen worden gemaild naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl