Alkmaar Centraal

Stichting Babyspullen wordt eind dit jaar dakloos. Hoofdsponsor City Box wordt door Shurgard overgenomen en dat betekent het einde van de samenwerking. De stichting moet de ruimte in Alkmaar waar haar sorteer- en distributiecentrum is gevestigd per januari leeg opleveren. Stichting Babyspullen is dringend op zoek naar een nieuwe bedrijfsruimte.

Oprichtster Marjolijn Hermus: "Afgelopen jaar hebben we als vrijwilligersorganisatie bijna 1.250 babystartpakketten verstrekt. Dit jaar zijn dat er meer dan 1.500. Met onze pakketten geven we deze kinderen, ondanks de financiële situatie van hun ouders, een goede start in het leven. We hebben als stichting eerder met tegenslagen te maken gekregen. We laten ons ook dit keer niet uit het veld slaan, daarvoor is dit werk te belangrijk!"

Dat het werk van de stichting hard nodig is, blijkt wel uit cijfers van de Kinderombudsman: in Nederland groeit één op de negen kinderen op in armoede, in grote steden zelfs één op vier. Jaarlijks gaat het om 20.000 baby’s die in armoede geboren worden. Ouders kunnen in die gevallen vaak niet voldoen aan de basisbehoeften voor hun pasgeboren baby: een warme deken, een kruik, verzorgingsspulletjes of voldoende kleertjes. Hermus: “Wij verstrekken de gratis pakketten uitsluitend op basis van een verwijzing van een hulpverleningsinstantie, zoals de Voedselbank of Jeugdzorg. Zo weten we zeker dat de pakketten terechtkomen bij de gezinnen die het écht nodig hebben. Dat maakt ons uniek in Nederland.”

Met het wegvallen de hoofdsponsor is niet alleen het grote, centrale sorteer- en distributiecentrum in Alkmaar weggevallen, maar ook het landelijke netwerk van opslagpunten. "We zijn zeer dringend op zoek naar nieuwe partners die Stichting Babyspullen een warm hart toedragen. Wij zijn ervan overtuigd dat we samen sterk staan tegen kinderarmoede", besluit Hermus.

Stichting Babyspullen verzamelt nieuwe en gebruikte babyspullen, maakt daar babystartpakketten van en deelt die via diverse hulpverleningsinstanties gratis uit aan (aanstaande) ouders die het financieel moeilijk hebben. In 2014 zijn 1.240 pakketten door het hele land verspreid. In 2015 zullen dit naar verwachting ruim 1.500 pakketten zijn. Bij de stichting werken ongeveer 95 vrijwilligers.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl