Alkmaar Centraal

Op de Algemene Vergadering van Aandeelhouders (AVA) van AZ is de jaarrekening voor het seizoen 2014-2015 vastgesteld. Onder de streep stond een verlies van € 2,2 miljoen. Het seizoen ervoor was dit nog € 3,1 miljoen. Evengoed zit AZ in categorie 3, de categorie met financieel meest gezonde clubs bij de KNVB.

In een video op de AZ-website legt algemeen directeur Robert Eenhoorn dat er geen verlies meer zal worden gedraaid. "De prognose voor komend jaar is dusdanig positief dat we uiteindelijk toch in categorie 3 terecht zijn gekomen."

Een belangrijke reden voor het verlies is dat AZ geen Europees voetbal speelde. Dit zou een daling van € 40,1 naar € 29,8 miljoen teweeg hebben gebracht. De club is nu terug in de Europa League, dus dat probleem lijkt opgelost. Ook een aantal transfers, zoals die van Aron Jóhannsson en Steven Berghuis zijn nog niet verwerkt. Eenhoorn: "Maar we zijn ook echt bezig om de kosten- en inkomenkant beter in balans te brengen".

In het jaarverslag wordt de intentie geuit dit seizoen Europees voetbal opnieuw veilig te stellen. PSV boekte overigens € 3 miljoen winst.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl