Alkmaar Centraal

Nog één nachtje slapen, en dan viert Alkmaar zoals elk jaar het Alkmaar Ontzet-feest. De hele dag zijn er door de hele stad allerlei activiteiten, zoals de jeugdoptocht, de brandweerdemonstraties, de grote middagoptocht en de zuurkoolmaaltijd. Het programma van de 8 October Vereeniging is te vinden op 8october.nl/programma.

Op de Paardenmarkt vindt tussen 12.30 en 16.00 uur het ‘Schooljudopakhangen’ plaats. Er doen negen basisscholen aan mee, en degene die het langste kan blijven hangen wint een Schooljudoprogramma voor vier groepen op hun school, en alle deelnemers krijgen een voucher voor een gratis judoles.

Ook is het Stedelijk Museum deze dag gratis toegankelijk, met uiteraard extra aandacht voor Alkmaar Ontzet. Zo is er om 11.00, 13.00 en 16.00 uur een optreden van ‘De Spaanse Soldaat’, die vertelt over zijn ervaringen in de Lage Landen. Verder zwerft ook ‘De Zoete Inval’ door het museum en vermaakt het publiek met Oud-Hollandse muziek. Meer informatie op stedelijkmuseumalkmaar.nl 

Ook poppodium Victorie lanceert op 8 oktober een nieuw concept: Silent Everything. Het hele pand is open en het publiek krijgt de muziek te horen via koptelefoons. Meer informatie poppodiumvictorie.nl.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl