Alkmaar Centraal

Ruim 45 taxichauffeurs van CTS Alkmaar houden donderdagochtend 8 oktober samen met FNV Taxi een ludieke actie tegen hun management dat hen naar eigen zeggen behandelt als ‘wegwerppersoneel’. Ook bieden ze een petitie aan met 160 handtekeningen, waarin ze verandering eisen.

Collega's met een nulurencontract en uitzendkrachten krijgen zoveel mogelijk voorrang, stellen de chauffeurs. Daardoor krijgen zij minder werk dan contractueel vastgelegd. Halen ze hun 'target' niet, worden vakantiedagen afgenomen of minuren gerekend.

Ook eisen de werknemers roosters. “We weten nooit wanneer we moeten werken. Wij willen net als iedere werknemer 28 dagen van te voren weten welke dagen we moeten werken en vier dagen van tevoren van hoe laat tot hoe laat. We willen niet langer als een jojo ingezet worden en eisen duidelijkheid”, zegt taxichauffeur Mostapha Driouch.

Minke Jansma, bestuurder FNV Taxi: “Ze moeten ook vaak voor een lager aantal uren tekenen dan dat ze werken en zelfs geld terug betalen als ze volgens CTS te weinig uren hebben. Dit kan en mag echt niet. Er moet een fatsoenlijke en eerlijke normering komen van de jaarurenregelingen.”

Omdat het management al maanden niet wil luisteren naar de klachten van de taxichauffeurs is voor hen de maat vol. “Donderdag zullen we met zijn allen laten zien dat we het niet langer pikken”, zegt Driouch. “We voelen ons net ‘wegwerppersoneel’, vandaar de symbolische container tijdens de actie.”

Het protest vindt donderdag 8 oktober plaats. Verzamelen gebeurt om 11:00 uur op de Havinghastraat 11, Alkmaar. OM 11:30 vertrekt de stoet naar CTS aan de Helderseweg 55.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl