Alkmaar Centraal

"De bezuinigingsplannen op de rechtbanken zullen er toe leiden dat de 'b-locaties' worden ontmanteld en op den duur helemaal zullen verdwijnen. De rechtspraak komt daarmee voor 2,5 miljoen burgers letterlijk en figuurlijk op afstand te staan." Dit is de waarschuwing die Arno Brok, burgemeester van Dordrecht, donderdag uitte in een rondetafelgesprek met Tweede Kamerleden, meldt ANP.

Burgemeester Brok sprak ook namens de burgemeesters van Alkmaar, Almelo, Assen, Lelystad, Maastricht en Zutphen, de steden waar rechtspraak uitgekleed dreigt te worden. De burgervaders hebben als doel de toegankelijkheid te waarborgen.

De Raad voor de Rechtspraak en de presidenten van de rechtbanken hebben besluitvorming over het lot van de kleinere rechtbanken uitgesteld tot de politiek de begroting van justitie heeft behandeld. Burgemeester Brok ziet graag dat het besluit pas in 2018 valt. Dan wordt de reorganisatie van januari 2013 geëvalueerd.

De burgemeesters willen op zoek naar alternatieven met behoud van volwaardige rechtspraak in hun gemeenten. Ook een aantal presidenten van rechtbanken vinden het van groot belang dat rechtspraak zichtbaar en de toegankelijk blijft, met name voor zedenzaken, drugscriminaliteit.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl