Alkmaar Centraal
00:00
55
00:00

Donderdag stond heel Alkmaar in het teken van de viering van Alkmaar Ontzet. Dit jaar is het 442 jaar geleden dat Alkmaar als een van de eerste Hollandse steden ontzet werd tijdens de Tachtigjarige Oorlog en met succes het Spaanse leger wist te verslaan.

Als eerste stonden 's ochtends het kinderontbijt op het Canadaplein en de brandweerdemonstraties aan de Kanaalkade op het programma. Dit werd gevolgd door onder andere de kaasdraagwedstrijden voor groep 7 en 8. Om 10.15 uur vertrok de jeugdoptocht vanaf het Nassauplein, met als thema ‘Dromen… als ik later groot ben’. Ook was het Stedelijk Museum vandaag gratis toegankelijk en was er uiteraard een tentoonstelling gewijd aan Alkmaar Ontzet en de Tachtigjarige Oorlog.

‘s Middags was er onder andere zoals altijd het Oudhollands Ringsteken in het Kennemerpark, het VictorieVoetbaltoernooi op de Paardenmarkt, de Oudhollandse kermis en de roadshow van de Koninklijke Marine aan de Noorderkade en natuurlijk de Grote Middagoptocht, met hetzelfde thema als voor de jeugd.

's Avonds genoten de leden van de 8 October Vereeniging van de traditionele zuurkoolmaaltijd op het Canadaplein. De Alkmaar Ontzet-viering wordt ‘s avonds om 22.00 uur afgesloten met een vuurwerkshow.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl