Alkmaar Centraal

Donderdagmiddag demonstreerden zo'n dertig taxichauffeurs bij de Connexxion-standplaats aan de Helderseweg 55 in Alkmaar. Deze protestactie werd gesteund door FNV Taxi. Gewapend met 160 handtekeningen en een afvalcontainer ter illustratie van het feit dat ze zich ‘wegwerppersoneel’ voelen zetten de chauffeurs bij vestigingsmanager René Schaapherder hun eisen uiteen. 

Ze willen fatsoenlijke normeringen van jaarurenregelingen, geen minuren en geen vakantiedagen inleveren. Volgens de protesterende chauffeurs krijgen collega’s met een nulurencontract en uitzendkrachten vaak voorrang, waardoor de vaste werknemers niet genoeg uren kunnen maken. Als gevolg hiervan worden hun vakantiedagen afgepakt of worden er minuren gerekend. Bovendien willen ze betere werkroosters, een eerlijkere verdeling van de werkuren en betere communicatie tussen bedrijfsleiding en werknemers.

Schaapherder wilde donderdag nog geen concrete toezeggingen doen, maar beloofde binnen een week te antwoorden op de klachten van zijn personeel. (foto's: DNP.NU/Lorenzo Derksen)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl