Dit weekend wordt de jaarlijkse Coming Out Dag gevierd. Op 11 oktober zelf, wat op zondag valt, vindt in de Remonstrantse Kerk aan het Fnidsen 33-37 in Alkmaar een Roze Viering plaats. De dienst begint om 14.30 uur en is georganiseerd door de Werkgroep Roze Vieringen samen met diverse andere kerken in Alkmaar. De Alkmaarse Raad van Kerken is gevraagd de regenboogvlag deze zondag uit te hangen.

Maandag 12 oktober hijst de gemeente Alkmaar ook de regenboogvlag en is er een bijeenkomst georganiseerd voor het onderwijs. Daarbij staat de vraag “hoe kunnen scholen een veilig klimaat bieden voor alle leerlingen, dus ook LHBT’s?”centraal. De actie is op Twitter te volgen via #regenboogvlag2015 en #comingoutdag2015.

In Alkmaar zijn op Coming Out Dag de scholen van het voortgezet onderwijs uitgenodigd om ideeën, emancipatie, diversiteit en veiligheid op scholen te stimuleren en te bundelen. Er zijn onder andere twee gastsprekers van COC Nederland en Respect2love, enkele mensen vertellen over hun eigen coming out en er is iemand aanwezig van School en Veiligheid. Wie zich bij het onderwerp betrokken voelt is welkom zich aan te melden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Bekeken: 4108x