Alkmaar Centraal

De laatste wedstrijd van de zaterdagavond, om 21:00u in de Hoornse Vaart, was tevens de spannendste. Lering trekkend uit de pijnlijke nederlaag van een week eerder, hielden de dames van DAW zich aan hun afgesproken taak en wisten vlak voor het eindsignaal ZVL uit Leiden te verslaan.

ZVL kon in drie kwarten maar twee keer scoren. DAW wist in het eerste kwart echter twee keer een overtalsituatie te verzilveren (2-1). In deel twee werd in de eerste minuut door beide partijen gescoord. Ruim twee minuten later scoorde DAW's jeugdige Tessa Naber haar eerste doelpunt in de hoofdmacht, via een goed schot (4-2).

Het derde kwart was er voor Alkmaar een van gemiste kansen, waardoor Leiden met miniem verschil het vierde kwart begon. Daarin lukte het ZVL niet om twee overtalsituaties te benutten, dankzij goed verdedigend werk van de DAW-dames. Desondanks kwam ZVL nog langszij (5-5).

Karlijn Calis kon echter haar frustraties van eerdere mislukte pogingen omzetten in een onverwachts mooi schot waarmee de keepster in de laatste halve minuut toch nog kon verrassen. Deze verdiende overwinning brengt de dames naar een vierde plek bij hun terugkeer in de Bondsklasse 2 A.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl