Alkmaar Centraal

In het weekend van 6, 7 en 8 november vindt op de Plattestenenbrug in Alkmaar de vierde editie van het BrugTheaterFestival plaats in de binnenstad van Alkmaar. Tijdens het BrugTheaterFestival krijgt iedereen de kans om kennis te maken met verschillende vormen van podiumkunsten: toneel, muziektheater, musical, zang, dans, clownerie, cabaret en kindervoorstellingen. Een nieuw element is het coaching traject, waarbij beginnende amateurs onder intensieve begeleiding een eigen BrugTheatervoorstelling maken en daarmee voor het eerst op de planken staan.

Vorig jaar kreeg het het BrugTheaterFestival een hoge publiekswaardering en puilden de cafés uit van de belangstellenden. Om die reden heeft de organisatie het festival kwalitatief en kwantitatief uitgebreid. Er zijn dit jaar drieëntwintig voorstellingen op verrassende locaties,  op niet alleen een twintigtal binnenpodia, maar ook buiten op de brug.

De korte voorstellingen spelen op drie verschillende dagen en op verschillende tijden zodat iederee er zoveel mogelijk kan bezoeken en ook nog tijd voor een drankje en hapje hebt. Het tijdschema is te vinden op brugtheaterfestival.nl en Facebook/BrugTheaterFestival Alkmaar.

De organisatie van het BrugTheaterFestival is in handen van het vaste team medewerkers en vrijwilligers, sinds dit jaar onder de verantwoordelijkheid en met medewerking van Artiance, centrum voor de kunsten. Het evenement is mogelijk gemaakt door het Fonds voor Cultuurparticipatie, VSBfonds, Prins Bernard Cultuurfonds Noord-Holland, Victoriefonds, Taqa Cultuurfonds en de Gemeente Alkmaar. (foto: Daniëlle Koelemij)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl