Alkmaar Centraal

Na de feestelijke heropening van het vernieuwde rugbyveld door Matthé Laan, manager Onderhoud & Sport van Alkmaar, werd eerst een jeugdwedstrijd gespeeld tegen Groningen met ruime winst voor de Alkmaarders. Daarna herhaalde de hoofdmacht dat kunstje tegen de Rugby Club Spakenburg met een eindstand van 46-12.

Al na een paar minuten scoorde Roy van Rijn, waarna Kristian Boogert converteerde. Een tweede try met conversie volgde al snel. Aanvoerder Jeroen Neeven maakte een mooie break over de blinde kant, afgerond door Mickey Verhofstad en weer geconverteerd door Boogert (14-0).

Halverwege de eerste helft verzilverde Boogert een strafschop voor 17-0. Spakenburg kwam beter in de wedstrijd en maakte na een line-out in de buurt van de Alkmaarse goallijn hun eerste try (17-5). Daarna scoorde Marschiano Bruns voor Alkmaar uit een strafschop. Boogert zette Alkmaar na een try vanuit een lange sprint plus conversie op een ruststand van 31-5. Hiermee werd ook het bonuspunt gemaakt.

Met het invallen van Pokie van Berkel kende Alkmaar een unieke situatie. Voor het eerst stonden twee vaders met hun zoon in een wedstrijd. Hoofdsponsor Pook met zoon Pokie en Bend Verhofstad met zoon Mickey.

Alkmaar bleef in de tweede helft overheersen maar scoren ging minder vlot. Toch kon Roy van Rijn twee keer door te breken en met een lange sprint naar een verre kant van de goallijn. De conversies gingen daardoor echter naast de palen (41-5). De Alkmaarse concentratie en daar maakte Spakenburg gebruik van met een try en conversie. In de slotfase zette Kristiaan Koop met een try de eindstand op 46-12 na een mooie pass van “Man off the Match” Mickey Verhofstad.

Dankzij deze ruime winst staat Alkmaar RUFC Heren 1 nu op een zesde plaats in de landelijke poule, met hetzelfde aantal punten als de nummer vijf.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl