Alkmaar Centraal

Eind november vindt in De Rijp de eerste 'Inspiratiedag Aangepast Sporten' plaats. Deze dag is bedoeld voor vrijwilligers en professionals die actief zijn binnen het aangepast sporten in de regio boven het Noordzeekanaal. De sprekers en sessies in De Rijp bieden inspiratie om in de praktijk mee aan de slag te gaan voor het stimuleren, coördineren en ondersteunen van aangepast sporten.

Remo Mombarg, lector Praktijkgerichte Sportwetenschap van de Hanzehogeschool uit Groningen, verzorgt een lezing over ‘Het belang van aangepast sporten voor het kind’. Ook is er een optreden van de Dance Starz van 4Anybody uit Warmenhuizen. Na dit plenaire deel kan men kiezen uit een gevarieerd aanbod inspiratiesessies, zoals ‘Sporten en bewegen voor kinderen met gedragsproblematiek’, ‘Opstarten van aangepast sporten in de vereniging’, ‘De maatschappelijke rol van de vereniging’ of over ‘Special Forces’ een voorbeeld uit de praktijk. Het complete programma van de Inspiratiedag staat op www.aangepastsporten.info.

De doelgroep van de Inspiratiedag Aangepast Sporten bestaat uit vrijwilligers en professionals die lesgeven, besturen of op andere wijze actief zijn binnen het aangepast sporten: trainers, begeleiders, coaches en bestuurders van sportverenigingen met aanbod voor mensen met een beperking, verenigingen die interesse hebben in het aanbieden van aangepast sporten, combinatiefunctionarissen en buurtsportcoaches en ambtenaren Sport en Wmo en leden van sociale wijkteams.

De Inspiratiedag Aangepast Sporten is op 28 november en vindt plaats in hotel De Rijper Eilanden in De Rijp. Deelnemers uit de Kop van Noord-Holland, West-Friesland, Noord-Kennemerland, Zaanstreek en Waterland betalen inclusief lunch €15,00; anderen betalen €30,00. Aanmelden kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl