Alkmaar Centraal
×

Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 648 niet laden

Alkmaar, 25 november 2011. In een uitverkocht AFAS stadion heeft AZ vrijdagavond succesvol de veertiende ronde van de eredivisie gestart. Tegenstander was FC Utrecht, de ploeg van oud-international Jan Wouters. De Alkmaarse elf begon de wedstrijd zeer aanvallend en dat leidde meteen tot enkele kansen. Nadat Utrecht van de schrik bekomen was het aan hen de beurt om de doelman van AZ te passeren, maar het lukte beide teams niet om in de eerste helft te scoren. In de tweede helft kon Rasmus Elm uit één van de vele vrije trappen de score openen, in de 67e minuut wist de Zweedse middenvelder de bal in het net te krijgen. Utrecht was vooral gevaarlijk in countersituaties, waarbij ze met één of twee man meer aanvallers het doel van AZ bestormden. Geen van deze acties resulteerde echter in de gelijkmaker. Verdediger Simon Poulsen toucheerde de bal met de hand en daar had de scheidsrechter een strafschop voor kunnen geven, maar er werd niet voor gefloten.
In de 81e minuut kon invaller Johann Berg Gudmundsson de eindstand op het scorebord zetten. Het avondje AZ eindigde in 2-0. Hiermee doet AZ weer goede zaken in de competitie. Ze hoeven niet te vrezen de koppositie kwijt te raken want ze staan zeker drie punten voor op de nummer 2, PSV. Daarbij heeft AZ 1 wedstrijd minder gespeeld.

De gestaakte wedstrijd tegen Excelsior zal worden uitgespeeld op 7 december. Deze wedstrijd werd gestaakt vanwege de dikke mist die het onmogelijk maakte het veld te overzien. Na 45 minuten werd deze wedstrijd gestaakt met de stand 0-0 op het bord.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl