Deze week is de Week van de Pleegzorg. Overal in het land worden activiteiten georganiseerd om nieuwe pleegouders te werven en bestaande pleegouders in het zonnetje te zetten. Dat laatste deed wethouder Jeugdhulp Elly Konijn dinsdag met een bezoek aan een pleeggezin in Oudorp.

De Week van de Pleegzorg vindt plaats in het kader van de campagne ’Supergewone Mensen Gezocht’, waarmee Pleegzorg Nederland onlangs is begonnen. De organisatie hoopt 3500 nieuwe pleegouders te vinden. Dat is hoognodig, want sinds 2005 is de vraag naar pleegzorg met bijna 70% gestegen en dat kan het huidige aantal pleegouders niet meer aan.

Wethouder Elly Konijn: “Het is ontzettend belangrijk dat kinderen kunnen opgroeien in een stabiele omgeving, die het kind structuur, warmte en veiligheid biedt. Als dat door omstandigheden niet bij eigen ouders of familie kan, is het natuurlijk fantastisch dat er pleegouders zijn, die de zorg voor een kind op zich willen nemen. Zoals het gezin waar ik gisteren was."

Pleegzorgorganisaties waar regio Alkmaar mee samenwerkt zijn Parlan Jeugdhulp, Leger des Heils en William Schrikker Groep (WSG). Deze organisaties zoeken ook pleeggezinnen. Als een kind niet meer thuis kan wonen, dan onderzoekt de organisatie eerst of in de omgeving van het kind of gezin familie of kennissen zijn die pleegouder willen worden. Als dat niet lukt, dan doen pleegzorgorganisaties een beroep op hun pleegouderbestand. Deze pleegouders zijn geselecteerd en gescreend. Mensen die door heel gewoon te doen, heel bijzonder kunnen zijn voor een pleegkind.

Meer informatie op weekvandepleegzorg.nl.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl