Vanaf deze week wordt huis-aan-huis de Alkmaar Doet Het Sociaal-krant verspreid. Ondersteuning op het gebied van Wmo en Jeugdhulp is in Alkmaar op veel verschillende manieren verkrijgbaar. De krant is bedoeld om de toegang tot deze vormen duidelijk te maken.

In het hart van de krant is een overzichtelijke illustratie opgenomen die een indruk geeft van de verschillende soorten ondersteuning die in Alkmaar verkrijgbaar zijn. Voor een compleet overzicht wordt naar de sociale kaart van de Stichting MEE verwezen, meenwh.socialekaartnederland.nl.

Verder staan er veel verhalen van ervaringsdeskundigen over hun hulpvraag, oplossingen en welke hulp zij uiteindelijk kregen. Eén van hen geeft ook een lijstje van ‘do’s’ en ‘don’ts’ bij het contact leggen met diverse instanties en geeft een indicatie van hoe lang procedures duren.

De gemeente Alkmaar kiest voor ondersteuning zoveel mogelijk dichtbij en ‘op maat’ gemaakt. Dit, en de garantie dat basisvoorzieningen als huishoudelijke hulp ongemoeid blijven, maakt het mogelijk een sociaal beleid te handhaven.

Lees over het sociaal beleid vooral de interviews met de wethouders Wmo, Anjo van de Ven - “Als je de huishoudelijke hulp goed organiseert, kan dat veel zwaardere en duurdere zorg voorkomen”- en Jeugdhulp, Elly Konijn - “Jeugdhulp is integraal, dichtbij, op maat en resultaatgericht georganiseerd - over hoe dit in Alkmaar is geregeld.

Digitaal is de krant opvraagbaar via Alkmaar.nl. Kies onder het tabje ‘Inwoners’ voor Zorg en Welzijn en volg vervolgens onder ‘Zorg’ de link ‘Alkmaar Doet Het Sociaal’.

Bekeken: 3548x