Sinds 2013 hebben het MCA en de Veiligheidsregio Noord-Holland Noord honderden ambulanceritten geanalyseerd om spoedeisende zorg bij een hartinfarct te kunnen verbeteren en zo snel en efficiënt mogelijk te laten verlopen. Er is onder andere in kaart gebracht welke stappen er ondernomen worden tussen de 112-melding en de dotteroperatie. 

Door dit project konden er vele verbeteringen in het traject tussen 112-melding en dotteroperatie doorgevoerd worden. Het proces van melding naar operatie is hierdoor twintig minuten sneller geworden. De Veiligheidsregio is voor dit project genomineerd voor Slimste organisatie van Nederland.

Naar aanleiding van het project zijn veel verbeteringen in het proces van spoedeisende hulp mogelijk gemaakt. Zo de procedure in de meldkamer korter gemaakt, heeft het ambulancepersoneel sneller de beschikking over patiëntgegevens en maakt de de ambulanceverpleegkundige al een hartfilmpje dat direct naar het ziekenhuis wordt verstuurd. Ook wordt de patiënt bij aankomst bij het ziekenhuis meteen naar de behandelkamer gebracht in plaats van via de eerste hulp.

 

Bekeken: 3585x