Kolping Boys heeft zondag op het eigen Sportpark De Nollen tijdens een spannende wedstrijd met 2-1 gewonnen van Zaanlandia. Dankzij deze overwinning stijgen de Oudorpers nu naar de vierde plaats in het klassement. De start van Kolping Boys was veelbelovend, met goed verzorgd combinatievoetbal werd Zaanlandia in de eerste minuten teruggedrongen. In de 6e minuut kwam Kolping al op voorsprong. Fouad Charik (foto) rondde een goed lopende aanval vanaf de rechterkant prima af. Daarna kreeg de thuisploeg nog een aantal prima kansen maar het lukte niet om de voorsprong te vergroten.

Vanaf de 20e minuut begon Kolping de grip op de wedstrijd zelfs te verliezen en kwam Zaanlandia beter in de wedstrijd. De gelijkmaker was dan ook een kwestie van tijd en viel in de 25e minuut. Kolping Boys keeper Patrick de Vries was volstrekt kansloos bij een goed geplaatst afstandsschot. Kolping knokter zich wel weer terug in de wedstrijd maar gescoord werd er in de eerste helft niet meer.

De tweede helft begon en Kolping Boys nam opnieuw snel het heft in handen. Via onder andere de regelmatig goed opkomende rechtsback Armine Ouaziz kreeg Kolping wat mogelijkheden. Zaanlandia bleef compact en behoudend spelen, maar toch kwam Kolping Boys weer op voorsprong via Fouad Charik. Hij werd in de 58e minuut de diepte in gestuurd en kon de directe confrontatie met de keeper van Zaanlandia aan gaan. Charik omspeelde de doelman vakkundig en schoot de bal daarna beheersd in het lege doel., waarmee hij zijn 7e competitietreffer realiseerde.

Kolping vergat echter om de wedstrijd te beslissen en hield daarmee Zaanlandia in de wedstrijd. Kolpingdoelman De Vries liet de harten van het thuispubliek even een slag overslaan toen hij een hoge bal in een scrimmage los liet en een aanvaller van Zaanlandia de kans bood om op doel te schieten. De Vries blokte zelf het schot voldoende zodat de voorsprong behouden bleef. De tijd begon te dringen voor Zaanlandia. Er werd door beide clubs flink gestreden, maar Kolping Boys hield zich staande en de 3e overwinning op rij was een feit.

Hoofdtrainer Marc de Wilde was niet helemaal tevreden: “We begonnen prima en vanwege een verkeerde veldbezetting kregen we het onnodig moeilijk. We hadden de 3-1 moeten maken". De afgelopen jaren heeft Kolping consequent met een minimale score van Zaanlandia gewonnen. Zaanlandiatrainer Ronald Dooyeweerd had het zijn ploeg voor de wedstrijd daarom nog maar eens gevraagd: "" Wanneer lukt het me om van De Wilde te winnen?" Die vraag blijft dus actueel.

Bekeken: 4242x