In de rust van de wedstrijd tussen de Alkmaarse Rugby Club en DIOK uit Leiden stond het nog 3-0. Daarna begon de score op te lopen, vooral in het voordeel van de Alkmaarders. Ze stelden overtuigend de winst veilig met 38-5 en stegen daarmee naar de vierde plaats in de landelijke competitie, met één wedstrijd minder gespeeld.

In de eerste helft hielden beide teams elkaar aardig in evenwicht. Het enige moment dat Alkmaar leek te scoren was toen Mickey Verhofstad doorbrak en een try scoorde. Die werd echter afgekeurd, door de scheidsrechter, die volgens de thuisploeg de actie niet goed had kunnen overzien.

Eind eerste helft kreeg Alkmaar een paar strafschoppen mee. Kicker Kristian Boogert wist de tweede tussen de palen te krijgen voor 3-0.

De tweede helft was de wedstrijd begon ook met evenwicht. Na een kwartier ging de scheidsrechter echter in de fout toen hij een ongeoorloofde voorwaartse pass van een Alkmaarder over het hoofd zag. De Leidenaren keken naar de scheids en zo ook Mickey Verhofstad met de bal, tot hij zich realiseerde dat hij door kon lopen. Hij drukte de eerste try. Boogert schopte de conversie tussen de palen, net als alle conversies: 10-0.

Alkmaar dacht “We zijn er” en vergat prompt te verdedigen. Leiden profiteerde en kwam terug tot 10-5. Daarna was de thuisploeg wakker en zette DIOK onder druk. Kristiaan Koop strafte een foutje in de verdediging af met twee slimme kicks naar voren en uiteindelijk een try.

Roy van Rijn scoorde de derde try tussen de palen na een sprint over driekwart van het veld. Het bonuspunt werd door Verhofstad binnengehaald toen hij met hulp van de voorwaartsen de bal over de goal-lijn wist te krijgen. “Man of the Match” Kristiaan Koop zette de eindstand op 38-5 na een sprint van halverwege het veld.

Bekeken: 3204x