Alkmaar Centraal

Zondagmiddag 1 november om 16:00 uur vindt de presentatie ‘Als morgen een mens’ plaats in de Kunstuitleen Alkmaar te midden van een speciaal ingerichte tentoonstelling. Het boekje is ontstaan uit een bijzondere samenwerking tussen de twee kunstenaars Inge Nicole uit Alkmaar en Pieter Bijwaard uit Bergen. Zij ontvingen in 2012 de Rabobank Cultuurprijs respectievelijk in de categorieën Letteren en Visuele Kunsten. Het eerste exemplaar wordt uitgereikt aan dichter Pieter Boskma.

In 2012 leerden auteur en kunstenaar elkaar kennen en ontdekten tot hun verrassing dat de disciplines eenzelfde intuïtief uitgangspunt kennen. Beide kunstenaars creëren vanuit een open houding, waarin stilte en onderzoek een belangrijke rol speelt. In ‘Als morgen een mens’ zijn woord en beeld op poëtische wijze verenigd. De klare lijntekeningen van Pieter Bijwaard, die hun oorsprong vonden in neergedwarreld inkt-stof inspireerde Inge Nicole tot het schrijven van een intrigerend verhaal waarin kernachtige gedichten zijn verwerkt.

In de tentoonstelling zijn werken te zien waar beeld en tekst, op een andere manier dan in de publicatie, zijn samengebracht. Twee nieuwe zeefdrukken (76 X 56 cm) zijn speciaal voor deze gelegenheid in een oplage van twaalf stuks gemaakt en door beiden kunstenaars gesigneerd. De zeefdrukken zijn tijdens de tentoonstelling voor een speciale prijs te koop. De publicatie is ontworpen door Stephan de Smet.

De tentoonstelling is van 1 tot en met 22 november te zien in de Kunstuitleen, Bergerweg 1. Openingstijden zijn woensdag tot en met zaterdag van 12.00 to 17.00 uur en zondag van 14.00 tot 17.00 uur.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl