Alkmaar, 4 december 2011. In Heerenveen heeft AZ zondagavond een flinke tik gekregen van SC Heerenveen. De laatste wedstrijd van de 15e speelronde van de eredivisie werd met flinke cijfers verloren van de ploeg onder leiding van Ron Jans.
In de eerste helft ging het nog gelijk op. Er waren kansen over en weer. Heerenveener Dost opende de score in de 14e minuut, waarna Altidore de gelijkmaker in de 20e minuut kon maken. In de 31e minuut kwam Heerenveen op voorsprong na een counter waarbij Van La Parre alleen voor de keeper kwam te staan. Met de 1-2 op het scorebord gingen beide teams rusten.
In het begin van de tweede helft ging het opeens snel. AZ was even de focus kwijt en Heereveen kon er twee in schieten, Djuricic en Zomer maakten, binnen 3 minuten, de 3-1 en 4-1. De thuisploeg was niet van plan om de voorsprong uit handen te geven en bleven druk zetten op de Alkmaarders. Hierdoor waren de kansen voor AZ zeer schaars. In de 74e minuut wist Narsingh de eindstand op 5-1 te zetten.
Omdat PSV eerder die dag had verloren van Feyenoord was dit een uitgelezen kans om de voorsprong op de ploeg uit Eindhoven uit te breiden. Ondanks dat dit niet gelukt is, heeft AZ nog steeds 3 punten voorsprong op PSV en 1 wedstrijd minder gespeeld. Aanstaande woensdag zal AZ de tweede helft tegen Excelsior inhalen, waardoor het aantal gespeelde wedstrijden weer gelijk is met de overige teams in de Eredivisie.

Bekeken: 1920x