Alkmaar Centraal

Voor het derde seizoen presenteren TAQA Theater De Vest en de Grote Kerk Alkmaar 'Zin op Zondag'. Filosoof en schrijver Frank Meester neemt als presentator vanaf zondag 8 november het stokje over van Leoni Jansen. Zij betreedt wél de kansel, met een preek over de dood en het vinden van troost.

Interviewgast is Joanna Wojtkowiak. Joanna bestudeert als cultuurpsychologe wat de betekenis is van de dood in onze samenleving. Wojtkowiak is als docente verbonden aan de Universiteit voor Humanistiek, waar zij onderzoek verricht naar de betekenis van rituelen en symbolen bij existentiële overgangsmomenten.

Zin op Zondag is ontstaan als eigentijdse variant op de kerkgang, die tegenwoordig minder vanzelfsprekend is. Geen dominee op de kansel maar opiniemakers zoals columnisten, filosofen, cabaretiers, schrijvers, journalisten, politici en wetenschappers.

Als vanouds is er weer muziek van de theatrale fanfare-punkband De Kift en aan het einde kunnen bezoekers met elkaar napraten tijdens een maaltijd met verse soep.

De eerste ‘Zin op Zondag’ is om 16.00 uur in de Grote Kerk.  Zondag 24 januari en zondag 20 maart 2016 staan de volgende edities gepland. Kaarten kosten € 15 inclusief een maaltijd met verse soep. Kaarten zijn verkrijgbaar via de kassa van De Vest of via taqatheaterdevest.nl.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl