Alkmaar Centraal

Donderdag ging een week later dan gepland dan toch de eerste MTB Classic van het seizoen van start. Patrick IJpelaan maakte op het parcours rond Sportpaleis Alkmaar zijn favorietenrol meer dan waar. De Alkmaarder kwam met ruime voorsprong als eerst over de finish.

IJpelaan en Ben Visser uit Heerhugowaard gingen hard van start en sloegen direct een gaatje met de eerste achtervolgers Vincent Spierings en Kaj Apeldoorn. Visser slaagde er in IJpelaan in de vierde ronde te passeren, maar hij kon niet uitlopen. IJpelaan lukte het twee ronden later wél om weg te komen.

De Alkmaarder bouwde een ruime voorsprong op om vervolgens onbedreigd als eerste over de streep te komen. Stadsgenoot Vincent Spierings bekroonde na lang blessureleed zijn rentree met een keurige derde plaats. Dit werd beloond met een waardecheque van Tweewielercentrum De Hoef.

Een knappe prestatie was er ook voor debutant Rene den Dekker uit Sint Pancras, die zijn dorpsgenoten Daan Keijning en Bob Siegel keurig achter zich hield.

De volgende MTB Classic is donderdag 29 oktober, aanvang 20:00uur.

 

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl