Alkmaar Centraal

Donderdag 22 oktober organiseerde Alkmaar Sport in Sportcomplex Oosterhout een succesvol sportspektakel. Maar liefst 35 sportclinics werden deze dag verzorgd, in de sporten karate, schermen, handbal, atletiek en freerunning. De clinics waren stuk voor stuk volgeboekt, waardoor ruim 350 kinderen kennis hebben kunnen maken met een nieuwe tak van sport. 

Alkmaar Sport organiseert elk jaar in de korte vakanties een sportspektakel in een Alkmaarse sporthal. Dit keer werd het spektakel in Sportcomplex Oosterhout georganiseerd. De kinderen konden zich bij binnenkomst konden inschrijven voor de drie kwartier durende clinics in vijf takken van sport. Karatevereniging Funakoshi, Schermvereniging HollandSchermen, Handbalvereniging A&O, Turnvereniging Saturna (freerunning) en atletiekvereniging Hylas hadden een trainer beschikbaar gesteld die gedurende de dag de clinics verzorgde.

“Zeven clinics per sport op een dag, die stuk voor stuk volgeboekt zijn, dat betekent dat in één dag 140 kinderen kennis hebben gemaakt met jouw sport. De trainers delen vervolgens nog informatie uit, waardoor de kinderen gestimuleerd worden om een proefles te volgen bij de vereniging”, aldus Maik Boontjes, sportcoördinator van Alkmaar Sport en organisator van het evenement. “Wij hopen natuurlijk dat zij vervolgens lid worden van de vereniging”.

De sporttrainers reageren enthousiast op de hoge opkomst. “Wij hebben wel eens eerder meegedaan en toen hebben we er toch een aantal nieuwe leden aan overgehouden. Het aantal clinics is dit keer opgehoogd, en tóch zit het weer vol.” Het succes van de sportdag is mede te verklaren door de activiteiten die naast de clinics worden georganiseerd. Terwijl de deelnemers wachtten tot de volgende clinic begon konden zij springen op de aanwezige springkussens en stormbaan, voetballen in de pannakooi, bouncehockey en rokjesvoetbal spelen of meedoen aan een van de vele andere activiteiten. Dit jaar was het voor het eerst ook mogelijk om tijdens het sportspektakel een speciaal kinderfeestje met mascotte Freddy Fit te vieren. Alle activiteiten werden vakkundig begeleid door stagiaires van de opleiding Sport & Bewegen.

Albert Heijn Hoefplan sponsorde het evenement met flesjes drinkwater en een appel voor alle deelnemers. In het kader van JOGG (Jongeren Op Gezond Gewicht) stimuleren zij de jeugd zo om een gezonde keuze te maken voor eten en drinken tijdens het sporten.

In de voorjaarsvakantie staat weer een sportspektakel op de agenda. Een XXL versie van het spektakel zal dan georganiseerd worden in het vernieuwde Sportcomplex De Meent. Meer informatie is te vinden op op www.alkmaarsport.nl.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl