Alkmaar, 7 december 2011. Woensdagavond speelde AZ alsnog de tweede helft van het duel tegen Excelsior. De eerste poging om een complete wedstrijd te spelen moest ruim twee weken geleden in verband met zeer dichte mist worden gestaakt. Beide teams begonnen ongewijzigd aan het tweede deel van de wedstrijd. AZ zette de tegenstander vanaf het eerste moment onder grote druk maar door de harde wind kwamen niet alle passes op maat aan waardoor de Alkmaarders veel balverlies leden. Na een kwartier spelen kwamen de eerste kansen. Eerst voor Excelsior, daarna AZ. Geen kans werd echter omgezet in een doelpunt. In de 78e minuut moest Niklas Moisander na een botsing met Excelsior-speler van Buren met bloed op het gezicht het veld verlaten, hij kon niet doorspelen. Hoewel beide teams tot het laatste moment kansen bleven creëeren bleef het scorebord onveranderd op 0-0 staan. Beide teams behaalden dus 1 punt waardoor de voorsprong van AZ nog maar 4 punten is.

Bekeken: 1943x