Het is een vorm van vervuiling waar langzaamaan steeds meer aandacht voor komt: lichtvervuiling. Het lijkt tegenwoordig namelijk welhaast onmogelijk een plek te vinden waar het 's nachts écht 100% donker is. ieder jaar wordt daarom de 'Macht van de nacht georganiseerd. Door het land heen worden dan diverse activiteiten georganiseerd en wordt bijvoorbeeld de verlichting van een wijk of van een prominent gebouw 'op zwart gezet'. In Alkmaar is Stichting Animo actief en Tanja Luksemburg probeerde zaterdagavond door middel van een bijzondere avond in molen C aan de Hoornse Vaart dit probleem aan het 'licht'te brengen.

Dat werd onder andere gedaan door met elkaar te praten en te wandelen, maar ook door spookverhalen te vertellen in de molen. Wat direct opvalt is dat het in de molen vele malen donkerder is dan buiten de molen. Tanja vertelt onder andere dat ze met behulp van de gemeente al enkele straatlantaarns hebben kunnen aanpassen zodat deze nu het licht recht naar beneden stralen in plaats van rondom, dat natuurlijk voor veel meer lichtvervuiling zorgt.

Maar lantaarns die op beweging reageren en aangaan op het moment dat je de straatlantaarn nadert en vervolgens weer uitgaan lijkt Tanja nog een veel beter alternatief. "Volgens mij is er achter mij het laatste halfuur bijna niemand langs gekomen en hadden ze dus best een halfuur uit kunnen zijn.

Pin It
Bekeken: 4301x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/