Alkmaar Centraal

Vorige week maakte directeur Atie Brals van zorghotel de Palatijn bekend dat het hotel op 1 december voorgoed gaat sluiten. Ze verklaart tegenover het NHD dat het zorghotel eigenlijk nooit rendabel is geweest in de tien jaar dat het bestaat, maar de familie Brals wilde het om sociale redenen open houden. Ze moesten wel elk jaar zelf geld erbij leggen om het hotel draaiende te houden.

Het zorghotel was bedoeld voor mensen die na een ziekenhuisoperatie moesten revalideren en voor mensen die permanent zorg nodig hebben maar toch met vakantie willen. Een voorlichtster van het hotel vertelde het NHD vorige week dat het begrip zorghotel blijkbaar nog te onbekend is en dat de beoogde doelgroep niet kwam vanwege de veronderstelling dat een verblijf heel duur zou zijn.

Onlangs gaf de gemeente Alkmaar toestemming om het zorghotel voor een deel als ‘gewoon’  hotel te gebruiken, maar die mogelijkheid kwam te laat om het hotel te kunnen redden. Overigens blijft B Beauty wel in het hotel behandelingen van schoonheidsspecialiste, kapper en pedicure aanbieden. In overleg met de gemeente en omwonenden wordt bepaald wat er nu met het gebouw gaat gebeuren.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl