Alkmaar Centraal

In een uiterst spannende uitwedstrijd tegen één van de koplopers in de landelijke competitie kon de Alkmaarse Rugby Club het tot halverwege de tweede helft goed volhouden, maar toen was het over en uit. De ploeg verloor uiteindelijk in Haren met 34-14 tegen Rugby Club Groningen.

Alkmaar keek al snel tegen een achterstand toen Groningen 3-0 maakte vanuit een strafschop vanwege off-side. Daarna hielden de teams elkaar aardig in evenwicht, al werd de strijd voornamelijk op de helft van Groningen uitgevochten. De eerste echt serieuze aanval van de thuisploeg leverde echter meteen resultaat op. Vanaf de driekwart-lijnaanval kreeg Alkmaar een geconverteerde try in de hoek van het veld te verduren. Even later kwam daar nog een try tussen de palen bovenop met een makkelijke conversie die de score bracht naar 15-0.

De laatste actie van de 1e helft was voor Alkmaar. Aanvoerder en “Man of the match” Kristian Boogert onderschepte de bal, brak door en scoorde een try tussen de palen. Hij nam ook de conversie voor zijn rekening voor 15-7.

Vlak na rust kwam Alkmaar vrijwel langszij. Roy van Rijn scoorde na een goede aanval van de driekwart-lijn in de hoek van het veld. De uiterst moeilijke conversie voor 15-14 werd toch verzilverd door Boogert. Daarna begon het tekort aan wisselspelers de Alkmaarders de das om te doen. De Groningers brachten wat vers bloed in het veld tegen de vermoeide bezoekers en vonden een gaatje om 20-14 te scoren. Toen was er nog geen man overboord, maar in het laatste kwartier zakte Alkmaar door het ijs en kregen twee try’s om de oren. Met een stand van 34-14 werd afgefloten.

Rugby Club Alkmaar staat nu 4e, met een wedstrijd achterstand. De nummers 3 tot en met 6 staan nog dicht bij elkaar. Groningen en Haarlem zijn beiden alle zeven wedstrijden ongeslagen. Komend weekend is de kans groot dat Alkmaar een of twee plekjes zakt, dan komen de mannen tegenover koploper Haarlem te staan.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl