Alkmaar Centraal

Dinsdag om 14:30 uur vindt op PCC Het Lyceum een interessante 'collegetour' plaats over 3D printen. Aansluitend maken leerlingen een eigen ontwerp. Sprekers zijn praktijkexpert Richard van den Brink en arts-onderzoeker Ernst Jan Bos. Het tweetal kweekt kraakbeen uit stamcellen, dat op maat gemaakt moet worden voor reconstructie van neus en oren.

Ernst Jan Bos licht toe: "Door alle recente ontwikkelingen van driedimensionaal printen, lijkt dit doel sneller binnen handbereik te komen. Wij willen een speciale scaffold (red. steiger) ontwikkelen waarin we de juiste vorm van kraakbeen kunnen laten groeien."

Het college is bedoeld zowel voor 20 PCC-leerlingen als 70 scholieren van vijf andere Noord-Hollandse scholen. Tijdens een aansluitende workshop krijgen ze de gelegenheid een eigen ontwerp te maken om later te uit te printen.

Het college is het derde uit een serie van zes afleveringen, die samen Collegetour de ‘Noordkop’ vormen. Op initiatief van Its Academy worden deze colleges georganiseerd door onder andere Platform Bètatechniek, met als deelnemers STEM Teacher Academy, zeven scholen in Noord-Holland en acht bedrijven.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl