Alkmaar, 10 december 2011. Zaterdagavond mocht AZ de 'superboeren' van de Graafschap in het AFAS stadion ontvangen. Op het spel stond het goedmaken van het puntverlies van de afgelopen week en het veiligstellen van het winterkampioenschap want bij winst in deze voorlaatste competitiewedstrijd van 2011 gaat AZ als kampioen de winterstop in. AZ begon gretig en creëerde meteen kansen. In de 22e minuut zorgde Maher voor de voorsprong en een kleine 10 minuut later breidde Poulsen de voorsprong uit. 2-0. Doordat AZ daarna minder druk zette kon de Graafschap enkele malen een aanval organiseren. In een enkel geval werd dit ook een kans, waarbij doelman Esteban fraai keeperswerk leverde. De tweede helft begon met meer van hetzelfde. AZ zette druk en de Graafschap verdedigde, maar in de 54e minuut werd een hoge bal van AZ door Wormgoor van de Graafschap in eigen doel gekopt. 3-0. Dit keer bleef AZ wél druk zetten en kon dit verzilverd worden door na een aantal goede kansen op een vierde treffer ook het net te vinden. In de 79e minuut schoot Wormgoor de inzet van Benschop van de doellijn weg, maar de scheidsrechter oordeelde dat de bal over de doellijn was geweest en dus telde als het vierde doelpunt voor AZ. Een vijfde doelpunt bleef uit. Na deze uitslag weet AZ zeker dat ze in januari de competitie als leider gaat beginnen, terwijl er nog één wedstrijd gespeeld moet worden voor de winterstop.

Bekeken: 2038x