Alkmaar Centraal

Dinsdag organiseerde Alkmaar Sport in samenwerking met de Baancommissie Alkmaar een ‘Train de Trainer’ avond voor schaatsinstructeurs. Totaal 45 enthousiaste instructeurs van verschillende ijsclubs en -verenigingen kregen theorie- en praktijkles en werden tot slot beloond met drie licentiepunten van de KNSB. Per drie jaar dienen zij negen punten te vergaren voor behoud van hun licentie.

De schaatsinstructeurs volgden eerst drie blokken van 25 minuten praktijkonderwijs. Zij werden hierbij gedoceerd door twee topinstructeurs in het jeugdschaatsen, twee topinstructeurs van Duosport en twee vakleerkrachten van Alkmaar Sport.

Met tips, trucs en best practice voorbeelden werd getoond hoe je met de focus op plezier meer rendement uit een schaatles kan halen. In het opvolgende theorieblok werd onder andere naar videobeelden van de zaterdagochtendtraining gekeken. De avond werd gezellig afgesloten in de horecaruimte.

Alkmaar Sport gelooft in het delen van kennis. Deskundige en enthousiaste docenten zijn de kurk waar succes op drijft. Volgens Judith Biersteker, voorzitter van de commissie jeugdschaatsen, was het een meer dan geslaagde avond. Ook Jan Veenis beaamt dat de bereidheid om kennis te delen goed werkt. De animo was groot en deze opzet zal volgende seizoen zeker een vervolg krijgen.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl