Alkmaar Centraal

In het hele land wordt tot en met 1 november extra aandacht besteed aan de Fairtrade week, dus ook in Alkmaar. Niet alleen in winkels, maar ook bij bedrijven en op scholen. In Alkmaar zijn er vele initiatieven opgezet, zoals de Eerlijkwinkelen route door de binnenstad. Dit is een route die langs alle winkels leidt die aan Fairtrade doen. Ook worden bedrijven en maatschappelijke organisaties benaderd om te vragen of zij Fairtrade producten gebruiken of verkopen.

Al sinds 2010 is Alkmaar officieel Fairtrade gemeente. De campagne is hier in 2008 gestart en daarna is hard gewerkt om Fairtrade onder de aandacht te brengen bij inwoners en plaatselijke ondernemers. Met resultaat. Een groot aantal winkels biedt passende artikelen aan en verschillende bedrijven en organisaties gebruiken inmiddels Fairtrade producten. Samen met de inwoners, bedrijven en instellingen wordt ieder jaar aan meer eerlijke handel gedaan, zodat de gemeente deze titel kan behouden.

Fairtrade betekent eerlijke handel met boeren en arbeiders in ontwikkelingslanden. Zij ontvangen een eerlijke prijs voor hun producten en hebben betere werk- en levensomstandigheden. Ook draagt Fairtrade bij aan een gezonder milieu. Zelf een steentje bijdragen is makkelijk: kies elke dag voor tenminste één Fairtrade product. Deze dragen het keurmerk van onder andere Max Havelaar, UTZ Certified en Trade.

Meer informatie op alkmaar.nl/fairtrade.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl