Drie overwinningen op rij, een vierde plek voor Kolping en een thuisploeg die worstelt met blessures en zich de lantaarndrager mag noemen. Dat lijkt op een voorspelbare wedstrijd, maar dit is een lokale derby en dan gelden andere regels. Op de tribune hing een sportieve spanning en ook van de gezichten van de spelers was die spanning af te lezen.

Geheel naar verwachting was het Kolping Boys dat goed uit de startblokken kwam. Met verzorgd spel beheersten ze de eerste 20 minuten van de wedstrijd, maar dat leidde niet tot uitgespeelde kansen. Toen Alkmaarsche Boys wat meer grip op de wedstrijd leek te krijgen organiseerde Kolping Boys ook de eerste echt goede acties. Kolping rechtsback Ouaziz kwam over de flank goed door en schoot na een goede kap de bal richting het doel maar Alkmaarsche Boys keeper Hugo van der Sluis redde knap. Direct in de omschakeling sprintte Daniel Mullen op het doel van Kolping af maar de lob over keeper Patrick de Vries werd net voor de lijn weggehaald door een goed meegelopen Jeroen Koenis.

In deze fase van de wedstrijd leek een goal niet ver weg en de grootste kans onstond in de 34e minuut toen Rik Klaver van Kolping in een één tegen één situatie terechtkwam met Alkmaarse Boys keeper Van der Sluis, maar hij plaatste de bal net aan de verkeerde kant van de paal. De kansen volgden elkaar daarna snel op en in de 38e minuut viel dan toch het eerste doelpunt. Na een snelle aanval van Alkmaarsche Boys recht door het hart van de Kolping verdediging komt Raymond Brandsma pal voor de neus van keeper De Vries. De aanvaller van Alkmaarsche Boys doet wat hij moest doen en met een mooi schuiver in de hoek zet hij de thuisploeg op een 1-0 voorsprong. Kort voor rust was Kolping met een goed schot van Roy Duineveld dichtbij de gelijkmaker maar het was Alkmaarsche Boys dat met knappe 1-0 de rust in ging.

Kolping Boys trainer Marc de Wilde greep in de rust in en verving Marvin Wijdenbosch door Dennis Nicolai die met strakke crossballen de aanvallers van Kolping moest bereiken. Toch is het de thuisploeg die het beste de rust uitkomt. Na een goede vrije trap vanaf rechts gaat een kopbal net over de goal van Kolping. Enkele minuten later is Alkmaarsche Boys opnieuw gevaarlijk. De tot dan toe hardwerkende maar onzichtbare Steef van Wort neemt de bal geweldig aan maar kan niet afronden. In de corner die volgt ontstaat een scrimmage waar Kolping goed wegkomt.

De ploeg uit Oudorp probeert het wel maar het loopt niet, er zijn veel foute passes en het geloof in een overwinning lijkt weg. In de 64e minuut is er opnieuw een goede counter van Alkmaarsche Boys. Vanaf links komt een goed lage voorzet maar Van Wort weet de bal vanaf een meter voor het doel toch over het doel te werken. Kolping krijgt na het enige kleine foutje van doelman Van der Sluis een goede mogelijkheid, maar opnieuw raakt Klaver de bal niet zoals hij zou willen en is de kans op de gelijkmaker opnieuw verkeken.

Er volgt een aantal niet benutte kansen voor Kolping en dan gebeurt waar iedereen op wachtte: na twee misverstanden op rij komt Alkmaarse Boy Van Wort alleen op het doel van Kolping af en schuift de 2-0 in het net. Wedstrijd beslist en de derby en de belangrijke drie punten zijn verdiend voor Alkmaarsche Boys.
Kolping trainer De Wilde kon dan ook niet tevreden zijn: “Wij misten een stukje strijd en geloof om deze wedstrijd onze kant op te laten vallen. Teveel spelers haalden hun niveau niet en dan speel je gewoon een hele moeizame wedstrijd. Toch hadden we de wedstrijd kunnen winnen maar dan moet je de kansen die je krijgt op de 1-0 en later op de gelijkmaker gewoon benutten. “

Bekeken: 5118x