Zondag kwamen zowel de Alkmaarse als de Haarlemse rugbyers op volle oorlogssterkte naar het Alkmaarse rugbyvelden. Het vele publiek maakte zich op voor een spannende pot rugby en dat kregen ze dan ook. In een uiterst spannende, enerverende en van beide kanten rommelige wedstrijd won koploper Haarlem uiteindelijk met 13-20 na een ruststand van 10-10.

De strijd werd voornamelijk op het middenveld uitgevochten en pas halverwege de eerste helft werd gescoord. Alkmaar mocht niet al te ver van de goallijn van Haarlem een scrum nemen. Nanko Molenaar greep de bal en zette de Haarlemse verdediging met schitterende schijnbeweging op het verkeerde been om vervolgens over een vrij veld te sprinten. “Man of the Match” Kristian Boogert converteerde de stand naar 7-0. Even later schoot hij een strafschop raak voor 10-0, nadat een Haarlemmer in de ruck met de handen de bal probeerde te stelen.

Haarlem kwam echter terug. Het won een line-out vlak voor de Alkmaarse goallijn en scoorde over de blinde kant in de hoek (10-5). De moeilijke conversie ging maar net naast. In de slotminuten van de eerste helft had Haarlem veldoverwicht en in de laatste minuut wisten het door te drukken met een driving maul voor eveneens ongeconverteerde try en 10-10.

Ook de tweede helft ging eerst gelijk op. Alkmaar nam weer de leiding met een strafschop van Kristian Boogert (13-10). Pas in het laatste kwart nam Haarlem de overhand. Na een serie goede aanvallen van de muggen die uitstekend afgestopt werden, vonden ze toch een gaatje voor een try met conversie (13-17). Vlak hierna viel het doek voor Alkmaar vanwege een rake strafschop. Alle inspanningen ten spijt bleef het 13-20.

Alkmaarse RUFC staat nu 6e in de Tweede Klasse Noord met 4 keer winst en 2 keer verlies. Inmiddels staat het team twee wedstrijden achter op de meeste andere. Theoretisch is er nog uitzicht op een top-3 klassering.

Bekeken: 3315x