Alkmaar Centraal

Zaterdag reisden kunstrijdsters Melissa Hopman (11), Sterre de Jager (10) en Kookai Nowack (9) samen met trainer en hoofdcoach Marcus Deen naar Den Bosch voor de eerste wedstrijd van de KNSB Cup A. Kookai was het meest succesvol met een vijfde plaats bij de Mini's. Melissa en Sterre maakten foutjes maar debuteerden evengoed netjes in de middenmoot van de klasse Pre Basic Novice A.

Vanaf april is hard getraind want de concurrentie is breed en groot en per categorie gaan er slechts twaalf naar de finale op 19 en 20 maart 2016. De hoogste punten van de twee selectiewedstrijden tellen voor het eindklassement.

Kookai behaalde naast de 5e plaats een dik puntenrecord van 19.38 punten. Dit deed ze op muziek uit de musicalfilm 'Chitty Chitty Bang Bang'. Het waren haar passenserie en standwisselpirouette die bonuspunten opleverden.

Melissa en Sterre debuteerden tussen 31 rijders. Melissa reed een nieuwe kür op filmmuziek van 'The Artist'. Het ging niet vlekkeloos, onder andere door gekneusde kniebanden. Ze behaalde 21.70 punten en werd 15e. 

Sterre reed op muziek van de Amerikaanse musical 'Irma La Douce'. Ondanks een aantal haperende dubbele sprongen wist zij een nette 19.72 punten te behalen en een 18e plaats. Beide meiden hebben maken met wat sleutelwerk goede kansen op een finaleplaats.

De tweede selelectiewedstrijd vindt plaats op 16 januari in Tilburg. Daarnaast zullen Melissa en Kookai7 november hun eerste internationale wedstrijd schaatsen tijdens de Finlandiacup in België. Verder staan nog op het programma de City of Light Trophy in Eindhoven en de Stars on Ice Cup in Zoetermeer. Samen met Sterre doen ze mee aan de Gewestelijke Kampioenschappen in maart.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl