Alkmaar Centraal

Het dak van het AFAS Stadion krijgt 1725 zonnepanelen, waarmee AZ schone en duurzame energie gaat opwekken. Met de zonnepanelen wordt jaarlijks naar schatting 250.000 kWh opgewekt, vergelijkbaar met het verbruik van 125 huishoudens. Het project levert een besparing op van 142 ton CO2 uitstoot.

Het Eredivisieduel AZ – NEC afgelopen weekend stond in het teken van AZ Doet Mee(r). AZ steunt structureel maatschappelijke projecten en verduurzaming is, naast gezondheid en participatie, één van de maatschappelijke pijlers waar AZ groot op in zet. Het AZ GreenTeam is daar een voorbeeld van. Bij hét knooppunt voor energietransitie en duurzaamheid in Noord-Holland gaven de meewerkende partijen het project vorm.

Verantwoordelijk voor de komst van de zonnepanelen zijn hoofdaannemer Sunprojects en fabrikant Hanergy. De financiering wordt voor rekening genomen door Rabobank. De gemeente Alkmaar en stichting Energy Valley hebben ondersteuning verleend in het doorrekenen van het businessmodel, het voorbereiden van de besluitvorming en inzet van de subsidieregeling Stimulering Duurzame Energieproductie (SDE).

AZ-directeur Robert Eenhoorn en de partners verbonden aan het AZ Green Team zijn verheugd met deze volgende stap naar verduurzaming van het stadion. “Duurzaamheid speelt een belangrijke rol binnen de bedrijfsvoering van AZ. Met het aanbrengen van zonnepanelen maken we een nieuwe stap in de richting van een duurzaam stadion. AZ is graag innovatief, we zijn er trots op dat we als club vooroplopen in het opwekken van zonne-energie.”

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl