Alkmaar Centraal

De band Ephemeral uit Alkmaar doet mee aan de UNICEF Talent Battle, Deze battle is een talentenjacht voor muziekgroepen van middelbare scholen. De voorronde 11 november plaats bij het poppodium Bitterzoet in Amsterdam.

Een jury met onder andere Willie Wartaal, zangeres Rita Zipora en docent van de Herman Brood Academie Martin Scheppink, selecteert de beste bandjes voor finale op 28 november in het Paard van Troje in Den Haag. Met deelname aan de talentenjacht steunen de scholieren het werk van UNICEF voor vluchtelingenkinderen en maken ze kans op een muzikaal prijzenpakket.

Aan de battle doen 57 bandjes mee, variërend van pop tot rock tot dance. Sommige bandjes bestaan uit twee personen, andere big bands tot wel acht. Willie Wartaal roemde vorig jaar de kwaliteit van de optredens. ‘’Mooie nummers en de bands zijn goed op elkaar ingespeeld."

De winnende band ontvangt de UNICEF Talent Battle Award en een prijzenpakket, waaronder twee opnamedagen in een professionele studio én een masterclass van de Herman Brood Academie. De opbrengst van de finale wordt volledig besteed aan bijvoorbeeld schoon water, medicijnen, warme dekens en onderwijs voor vluchtelingenkinderen.

“Wij hoeven ons nergens zorgen over te maken, behalve over ons optreden van vanavond”, vertelt Kim Toemeungte van de band Exit, winnaars van de UNICEF Talent Battle in 2014. “Kinderen in ontwikkelingslanden zijn met hele andere dingen bezig, bijvoorbeeld de zorg voor hun broertjes of zusjes en of er ’s avonds wel eten is. Het idee dat je je talent gebruikt om kinderen in nood te helpen, is gewoon geweldig.”

Meer informatie en reserveringen voor de gratis voorronde via talentbattle.unicef.nl/voorrondes/ en nieuws.unicef.nl.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl