Alkmaar Centraal

Fysiotherapeut Joost Adams (51) uit Alkmaar is genomineerd voor Het Beste Zorgidee. De jury selecteerde hem en vier andere finalisten uit bijna zeshonderd inzendingen. De Alkmaarder is genomineerd met zijn idee voor een online herstelprogramma na knieoperaties. De andere genomineerde ideeën zijn het Thuiskomertje, een app voor wijkverpleging, kleurzeep en Wiestaateraanmijnbed.nl. Heel Nederland kan vanaf nu bepalen wie van de vijf finalisten het Beste Zorgidee van 2015 heeft.

Op de website van Het Beste Zorgidee lichten de finalisten hun idee in een video toe. Het Nederlandse publiek kan tot en met zondag 8 november stemmen. Voorgaande jaren brachten duizenden mensen hun stem uit voor deze zorginnovatiewedstrijd van ONVZ Zorgverzekeraar. Op woensdag 11 november wordt de winnaar bekendgemaakt.

Joost Adams (51) uit Alkmaar werkt al bijna dertig jaar als fysiotherapeut en manueel therapeut. Hij ontwikkelde Therapy@Home, een online programma voor wie herstelt na een knieoperatie. Dat scheelt niet alleen tijd en geld maar is vooral patiëntvriendelijker. “Die revalidatie is erg intensief. En zeker de eerste zes weken, als een patiënt nog met krukken loopt, is het heel lastig om naar de praktijk te komen. Je kunt niet autorijden, niet fietsen en niet met het openbaar vervoer komen, dus moet je worden gebracht door vrienden of een dure taxi nemen.”

Het Beste Zorgidee is de eerste wedstrijd waar zowel patiënten en consumenten als zorgverleners zélf wordt gevraagd mee te denken over hoe de zorg beter kan. De zorginnovatiewedstrijd is een initiatief van ONVZ Zorgverzekeraar, dat hiermee de zorg beter, efficiënter en vooral patiëntvriendelijker wil maken. De afgelopen jaren werden in totaal duizenden innovatieve ideeën ingestuurd. Meer informatie is te vinden op www.hetbestezorgidee.nl en www.onvz.nl

 

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl