Alkmaar Centraal

De landelijke Natuurwerkdag op zaterdag 7 november vindt dit jaar op zes locaties in Alkmaar plaats. De vrijwilligers die het groenonderhoud doen kunnen altijd een helpende hand gebruiken. De locaties zijn Rekerhout, Vroonermeer, Oudorperhout, Vlindertuin De Groene Voet, Alkmaarderhout en Park De Oude Kwekerij.

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via Natuurwerkdag.nl of bij de betreffende locatieleider. Ter plekke melden mag natuurlijk ook. Op de website is ook meer informatie te vinden. De activiteiten starten om 09.30 uur en duren tot ongeveer 15.00 uur (inclusief lunch).

In de Alkmaarderhout verzamelt men zich bij de muzieknis. Locatieleider is Rikie Kleverwal (Stichting Cultuurpark de Hout, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.). Er zal onderhoud aan het hakhout en de insectenplek gepleegd worden. Ook wordt houtige opslag van esdoorns verwijderd.

In de Rekerhout en de Vroonermeer worden wilgen geknot. Verzameld wordt in de Kinderboerderij (Krielenzand 5) bij locatieleider Gerard Bijman (IVN, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) en in MFA Vroonermeer (P.C. Boutensstraat 4) bij locatieleider Colm O’Flynn is (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

Ook in de Oudorperhout worden wilgen geknot. OBS De Zes Wielen (Munnikenweg 18) is de verzamelplaats, locatieleider is Hans Schouten (St. Oudorperhout, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.). In Park de Oude Kwekerij wordt een educatie- en eetbare tuin aangelegd, Locatieleider is Walter Wildöer (Vereniging Vrienden van het Park de Oude Kwekerij, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

Vlindertuin Groene Voet wordt winterklaar gemaakt Denk hierbij aan afruimen van hooi en onderhoud van de vaste planten onder begeleiding van werkgroep Vlindertuin Groene Voet. Locatieleider is John Scheepe (IVN, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl