Alkmaar Centraal

Maandag 9 november maken wethouders Elly Konijn, Anjo van de Ven, Victor Kloos en Jan Nagengast een scootmobiel tour door de gemeente Alkmaar. Dit op initiatief van de Onafhankelijke Partij Alkmaar, zodat de besluitvormers de uitdagingen van het rijden in een scootmobiel zelf kunnen ervaren.

Onder andere rijdt het viertal over fietspaden. Dit is nog best een uitdaging en gaat nog wel eens gepaard met opmerkingen van (brom)fietsers, en scooterrijders zoals “blijf op je helft”, “rij niet zo langzaam” of “schiet eens op”. Dit terwijl het voertuig maximaal 15 km per uur rijdt en ieder hobbeltje zonder vering goed te voelen is.

Zeker in het kader van het “stoeptegel offensief” is het van belang dat het college de problematiek herkent. Komend jaar wordt gewerkt aan de Alkmaarse fiets- en voetpaden, maar op welke manier moet duidelijk worden. Een te schuin aflopend pad kan een scootmobiel doen omkiepen. Putten laag in het wegdek kunnen dienen als lanceerbasis.

Om 16.00 uur in de Breedstraat 50 krijgen de wethouders uitleg over hun scootmobiel. Daarna rijden ze richting de Huiswaarderbrug onder begeleiding van raadslid Dominique Dubois, al zes jaar scootmobielgebruiker. Firma Welzorg Nederland BV leent de vier bolides.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl