Een gezond ontbijt is broodnodig, zeker voor kinderen. Om dat te onderstrepen is er jaarlijks Het Nationaal Schoolontbijt. Dit jaar gaan zo’n 500.000 kinderen op 2.600 basisscholen samen ontbijten. Dat zijn er meer dan ooit. In Alkmaar doen negen scholen mee.

Scholieren krijgen via een plaatselijke supermarkt en/of bakker een gezond ontbijtpakket met onder andere vers brood, allerlei beleg, melk, fruit en groente. Van 9 tot en met 13 november ontbijten in zo’n 240 gemeenten ook schoolklassen met hun burgemeester op het stadhuis.

Dit jaar geeft Het Nationaal Schoolontbijt een nog beter voorbeeld met een gezond ontbijtpakket. Voor wie een glutenallergie of -overgevoeligheid heeft zijn er glutenvrije crackers. De kinderen krijgen ook vrolijke placemats en folders met ontbijttips voor hun ouders. Ambachtelijke bakkers en de supermarktketens Albert Heijn, Spar, Coop, PLUS en Poiesz zorgen voor het gezonde eten.

Veel van die burgemeesters betalen symbolisch met een donatie aan de LINDA.foundation. Deze stichting bezorgt jaarlijks meer dan 2.000 Nederlandse gezinnen met kinderen die in armoede leven een onvergetelijke decembermaand.

Het Nationaal Schoolontbijt is ook leerzaam: met speciaal lesmateriaal ontdekken kinderen waarom een goed ontbijt belangrijk is. Dat lesmateriaal is samen ontwikkeld met het Voedingscentrum, Jongeren op Gezond Gewicht, de Hartstichting, de Maag Lever Darm Stichting en de Nederlandse Coeliakie Vereniging.

Wie een #ontbijtselfie maakt en die deelt op Twitter en Facebook, maakt kans op gratis toegangskaarten om met het hele gezin het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem te bezoeken.

Bekeken: 3661x