Alkmaar, 18 december 2011. Op de laatste eredivisie speeldag van 2011 moest AZ zich presenteren in Breda, waar NAC de Alkmaarders opwachtte. Gertjan Verbeek kon vanwege ziekte niet beschikken over Roy Beerens, Charlison Benschop nam zijn plaats in. AZ begon de wedstrijd zoals gebruikelijk met aanvallende bewegingen richting het doel van de thuisclub. Helaas kon geen van de kansen worden verzilverd en bezweek NAC niet onder de druk. Integendeel, bij balverlies van AZ, wistten de Brabanders gevaarlijke counteraanvallen op te zetten en tijdens één daarvan wisten ze AZ-keeper Esteban na slecht uitverdedigde hoge bal te passeren. NAC aanvaller Lurling schoot de bal koel in. 1-0. Het spelbeeld veranderde niet, AZ zette druk en NAC probeerde voordeel te halen uit de counter. In de laatste seconden van de eerste helft wist Brett Holman toch de gelijkmaker te scoren. 1-1.

In de tweede helft bleef de wedstrijd vooral voor de neutrale toeschouwer aantrekkelijk, er werd weinig gestreden op het middenveld waardoor er altijd gevaar was bij één van de doelgebieden. Geen van de teams leek tevreden met een gelijkspel. Vooral Brett Holman was op zoek naar een tweede doelpunt, wat resulteerde in een paar grote kansen die jammer genoeg niet positief afgerond konden worden. Tegen het einde van de wedstrijd wist NAC toch de voorsprong te pakken nadat Koenders de bal vanuit een hoekschop binnen schoot. 2-1. Uiteindelijk restte AZ alleen nog de blessuretijd om de gelijkmaker te scoren, maar NAC bleek te vastberaden om de 3 punten te behouden.

December was een slechte maand voor AZ in de eredivisie. Na het verlies tegen Heerenveen en het gelijkspel tegen Excelsior, zorgde deze verloren wedstrijd voor een verlies van 8 punten in één maand. De volgende wedstrijd is volgend jaar tegen Ajax en markeert het begin van de tweede helft van de competitie.

Bekeken: 1902x