Alkmaar Centraal

Donderdag is het Alkmaars college akkoord gegaan met verschillende ontwikkelingen in De Rijp. De Meelzak blijft vrij van woningbouw, de vierde fase van nieuwbouwproject De Pauw gaat door en het parkeerterrein achter Oudejans blijft grotendeels beschikbaar voor parkeren. Het is nu aan de gemeenteraad om akkoord te gaan.

In het coalitieakkoord staat de intentie om de geplande woningbouw op de Meelzak en op de vierde en laatste fase van De Pauw te schrappen, mits dit geen nadelige financiële gevolgen voor de gemeente heeft. Het eerste blijkt mogelijk, het tweede brengt teveel financiële gevolgen met zich mee.

Wethouder Pieter Dijkman: “Als college vinden wij het belangrijk dat er voldoende ruimte in De Rijp is voor groen, parkeren en evenementen. Dat is gelukt op De Meelzak en achter Oudejans. Schrappen van de laatste woningen van De Pauw levert weinig meerwaarde op en kost bovendien veel geld.”

HSB Vastgoed Holding B.V. accepteert het ontbinden van de oude woningbouwafspraken. Afgesproken is dat het bedrijf de woningen van de tweede fase van De Pauw gaat bouwen. De gemeente zet zich in om de bouw van maximaal twee huizen aan het Zuideinde tussen de nummers 5a en 9 mogelijk te maken. Tussen de woningen blijft een voldoende brede, openbaar toegankelijke doorgang naar het water. Voor de gemeente staat voorop dat het parkeren achter restaurant Oudejans voor het dorp behouden blijft.

Het schrappen van de vierde fase van De Pauw is onderdeel van het coalitieakkoord. Het brengt echter te grote financiële gevolgen met zich mee en zal daarom doorgang vinden.

De gemeenteraad neemt 3 december een besluit. Inwoners die willen inspreken tijdens deze openbare vergadering, kunnen zich aanmelden via 072-5488605 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Inspreken is ook mogelijk tijdens de behandeling in de raadscommissie Ruimte, die waarschijnlijk op 26 november vergadert. Deze datum staat nog niet vast.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl