De Alkmaarse Miranda de Vries werd woensdag rond 4:30 uur opgeschrikt door een telefoontje van de politie. Haar al wat oudere maar nog mooie Ford Escort was gebruikt voor een inbraak bij de Deen Supermarkt in Tuitjenhorn. Dit meldde RTVNH woensdagmiddag, op dat moment was haar auto nog spoorloos.

Voor de gedupeerde Miranda was het een extra schok, omdat de auto van haar grootouders is geweest en alleen WA verzekerd was. Ze was als de dood dat haar geliefde bolide voorgoed zou verdwijnen of ergens compleet vernield achtergelaten zou worden.

Laat het net zo zijn dat er diezelfde nacht ook was ingebroken bij een winkel aan de Heerenlaan in Heiloo. De inbrekers waren toen afgeschrikt door een mistmachine die afging bij de inbraak en ze zijn zonder buit gevlucht. Vlakbij trof de politie een gestolen auto aan, vermoedelijk gebruikt door de inbrekers.

Zou het...? Bij navraag bevestigde de politie dat het om dezelfde auto gaat. Heeft Alkmaar Centraal nu net de politie geholpen? Ongetwijfeld is Miranda dolgelukkig dat de van haar grootouders afkomstige Ford weer terugkomt na sporenonderzoek.

Bekeken: 4201x