Zaterdag is het vernieuwde Tenniscentrum Daalmeer feestelijk heropend. Het is nu veertien maanden geleden dat op 7 september 2014 een grote brand de kantine, kleedkamers en vergader- en bergingsruimtes in de as legde. Op 1 mei 2015 werd echter het contract getekend voor de herbouw, en zes maanden later, netjes voor aanvang van het winterseizoen, was de herbouw van het complex volledig voltooid.

Gerard Pol, voorzitter van Stichting De Groene Voet en eigenaar van het pand, was de eerste op enkele woorden ter ere van de opening te spreken en vertelde over de aanloop naar de herbouw en over het pand zelf.

Het pand is namelijk niet zomaar herbouwd: het is meteen een stuk duurzamer gemaakt. Zo liggen er 105 zonnepanelen op het dak die het complex van energie voorzien en worden de kantine en de tennishal verlicht door LED-verlichting. Tenniscentrum Daalmeer is hiermee de eerste tennishal in Nederland met zulke verlichting, en de eerste reacties erop zijn bijzonder positief, aldus Gerard Pol.

Eric de Lange, voorzitter van vereniging TC Daalmeer, gaf aan trots te zijn dat “de besturen van de vereniging en van de stichting er in de afgelopen periode in geslaagd zijn om tot een hechte en coöperatieve samenwerking te komen”. Hij merkte bovendien op dat “de saamhorigheid binnen de vereniging ervoor gezorgd heeft dat die het afgelopen jaar, tegen de trend binnen de tennissport in, is gegroeid. Dat is echt een compliment voor de vereniging”. Wat De Lange betreft staat de vereniging “aan de vooravond van TC Daalmeer 2.0”.

Als laatste kwam wethouder Pieter Dijkman kort aan het woord, en na de openingswoorden gaven oud-tennissers Paul Haarhuis en Jacco Eltingh voor een demonstratiewedstrijd en daarna gaven ze een tennisclinic voor veertig uitgekozen leden.

Aldus werd het herbouwde tenniscentrum in Daalmeer veertien maanden na een grote brand heropend en is het, in de woorden van wethouder Pieter Dijkman, “echt een aanwinst voor sportend Alkmaar”. (foto's: Alkmaar Centraal/Liza de Bruijn)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl