Alkmaar Centraal

Donderdagmiddag 12 november presenteren wethouder Anjo van de Ven en betrokkenen bij het online platform SlimmereZorg.nl de innovatieagenda 2016. De vraag die centraal staat is “Hoe kunnen we de zorg en ondersteuning van kwetsbare mensen eenvoudiger, dichterbij én met behulp van slimme ICT-oplossingen organiseren?” De presentatie vindt plaats in Wijkcentum Overdie.

Via het platform SlimmereZorg.nl van de gemeente Alkmaar zijn al veel innovatieve ideeën gepresenteerd voor het verbeteren van de zorg en ondersteuning van mensen met beperkingen in de regio Alkmaar. Een aantal voorbeelden zijn een app om mensen met psychische problemen te ondersteunen bij hun dagelijkse werkzaamheden, een wijkleerbedrijf voor mensen met afstand tot de arbeidsmarkt, of een online platform voor vraag en aanbod van (in)formele zorg.

De bijeenkomst op 12 november start met een meet & greet waarbij cliënten, zorgprofessionals en beginnende ondernemers op de grens van zorg en ICT met elkaar in gesprek gaan. Aanwezigen kunnendeze middag ook met de wethouder van gedachten wisselen over actuele ontwikkelingen.

Iedereen die mee wil denken over slimmere zorgoplossingen kan lid worden van het netwerk Slimmere Zorg. Dit netwerk bestaat uit cliënten, mantelzorgers, (zorg)professionals, vrijwilligers- en welzijnsorganisaties, woningcorporaties, creatieve ondernemers, ICT-ers en bewonersondernemingen. Allen denken mee over passende oplossingen, waarin de behoeften van cliënten centraal staan. De gemeente Alkmaar speelt een faciliterende rol en biedt de mogelijkheid tot ontmoeting, samenwerking en projectontwikkeling, zowel online als offline.

 

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl