In Katwijk lieten de waterpolodames van DAW zich van hun beste kant laten zien en ze maakten het de thuisploeg erg lastig, maar moesten het uiteindelijk afleggen door een verlies aan kracht, doordat zij geen wissels meer in mochten brengen. Katwijk won nipt met 8-7. Topscorers waren Romee Heister en Saskia Kansen met drie goals.

Over de gehele wedstrijd gezien kreeg Katwijk meer voordeel uit de duels, mede gesteund door het thuispubliek. Maar mede dankzij uitstekend keeperswerk van Fanny Bouma, waaronder het stoppen van twee strafworpen, kon de thuisploeg maar één “normaal” punt scoren. De zeven andere doelpunten werden behaald uit twee strafworpen en liefst dertien overtalsituaties. DAW benutte een strafworp en vijftig procent van zeven overtalsituaties.

DAW stond vooral op voorsprong. Het eerste kwart werd afgesloten met 2-3, het tweede met 5-4 en het derde met 6-7. In het laatste kwart moest de Alkmaarse dames echter vier uitsluitingen ondergaan tegen twee voor Katwijk, waardoor twee speelsters aan hun tax zaten en niet meer in het water mochten. Het ontbrak DAW op een gegeven moment aan kracht om door te drukken en zonder er kon ook geen risico meer worden genomen. Katwijk kon de 6-7 achterstand ombuigen in een 8-7 winst.

De waterpolodames van DAW zakken door dit verlies naar een zevende plaats in de 2e Klasse A, waar zijn dit jaar naartoe zijn gepromoveerd. In punten staan ze gelijk met de nummers vijf en zes. De vierde en derde plaats beginnen langzamerhand een beetje te ontglippen en nummer acht zit in de nek. Volgend weekend heeft DAW echter de kans om de nummer vijf in een direct duel te verslaan.

Bekeken: 3492x